Еве што заплени македонската царина во текот на минатата недела

Задржана е следната стока: Девизи – 10 . 700 американски долари, откриени на скопскиот аеродром Александар Велики , при детална контрола на македонски државјанин кој допатувал со лет од Истанбул. Во црна торбичка, сопственост на патникот, биле пронајдени непријавени вкупно 5.300 евра, 14.100 американски долари и 2.600 австралиски долари. Согласно законските прописи на патникот му биле вратени ...