-Дали судството е разбудено и почнало да работи и да размислува ќе видиме во првите предмети кои Основното јавно обвинителство ќе ги поднесе со предлог за ...
| | веќе видена | слични | push

Андов во својата колумна, скандалозно вели дека царот Самоил е цар на Бугарите. -Нашата историографија досега дала голем придонес во докажувањето дека ...
сите 2 | | | веќе видена

-Во моментов, за жал, новата влада ги има стопирано сите стратешки проекти во Република Македонија. Изградбата на автопатиштата како што е Кичево-Охрид, ...
сите 11 | | | веќе видена

Честоева за ТВ Нова вели дека при рутинска контрола кај медицинско лице разбрала дека не и е платено здравственото осигурување, со што се посомневала оти е ...
сите 4 | | | веќе видена

-Тој што не ја почитува културата не се почитува и себеси и јас лично мислам дека новата власт не се занимава со реформите, зборот реформи е многу голем за нив ...
сите 7 | | | веќе видена

-Јас би започнал со капиталните истражувања од 2006-та година па навака кога за прв пат сите македонски археолози за прв пат излегоа на терен и го дадоа својот ...
сите 59 | | | веќе видена

-Овој буџет е класична, козметичка шминка и обид на Социјадемократите во неколку ставки да ја замаат јавноста пред локалните избори кои следат, вели ...
сите 38 | | | веќе видена

– Имаме суштинска работа во која што треба да ја разбереме смислата на функционирање на држава, функционирање на буџет и потреба. Имаме искуство досега, ...
сите 8 | | | веќе видена

– Во колективната меморија на македонскиот народ таа организација и покрај што неколку пати ги менувала имињата е позната на Внатрешна Македонска ...
сите 43 | | | веќе видена

Може да се зборува за одредени слични процеси и појави кои се случуваат во еден определен простор и време, но кога не би имале заедничка историја не би ...
сите 43 | | | веќе видена

Тој додаде дека за жал во последно време политика интезивно се меша во историската наука и дека тоа што го зборувале со децении тие како фела на професија ...
сите 43 | | | веќе видена

– Треба да истакнам дека сум бил консултиран за одредени прашања за односите со соседите, но во делот каде што сум компетентен како историчар. Тоа се ...
сите 43 | | | веќе видена

Поминаа цели 11 дена после разрешувањето на сите управни и надзорни одбори, а Фондот за здравствено осигурување се’ уште нема нов УО кој носи важни одлуки ...
сите 14 | | | веќе видена

Но, изненадувањето е меур од сапуница. Имено проверивме дека вработени во компанијата Друштво за производство, трговија и услуги САНОС има само тројца луѓе, ...
сите 19 | | | веќе видена

next